Spelutvecklaren Crytek har de senaste åren dragits med ekonomiska problem och så sent som 2014 rapporterades det om att företaget var på väg mot konkurs. Anledningen tillskrevs "katastrofalt dålig" försäljning av den då Xbox One-exklusiva titeln Ryse: Son of Rome tillsammans med ett stort antal anställda.

Nu talar nya uppgifter för att spelutvecklaren återigen har ekonomiska problem. Uppgifterna kommer från en användare på Reddit som uppger sig vara anställd av Crytek och berättar om utebliven lön de senaste sex månaderna. Personen bakom Reddit-kontot menar att detta inte endast gäller för det tyska Crytek-kontoret, utan även för övriga.

Uppgifterna har därefter bekräftats av bland annat Eurogamer, som talat med anställda på Cryteks huvudkontor i Frankfurt. Även de berättar om uteblivna och försenade löner och en stor del av de anställda är upprörda, där mycket av kritiken riktas mot en av företagets grundare: Cevat Yerli.

Anledningen till de uteblivna lönerna tros vara att företaget har ont om pengar, även om detta inte kommunicerats varken externt eller till de anställda. Många av dem hoppas nu på ett förvärv, medan andra redan har lämnat studion och gått över till bland annat Star Citizen-utvecklaren Cloud Imperium Games.