Kopieringsskyddet Denuvo är ett av de större och mer välkända kopieringsskydden för spel från både stora som små spelutvecklare. Skyddet ska i teorin förhindra pirater från att piratkopiera och distribuera spel gratis på internet. Titlar som använder Denuvo inkluderar bland annat Dragon Age: Inquisition, Doom och Rise of the Tomb Raider.

Den danska spelutvecklaren Playdead har nu valt att plocka bort kopieringsskyddet Denuvo från studions senaste spel Inside på Steam. Pirater ska ha kringgått skyddet redan sex veckor efter spelets lansering. Trots att Steamworks är en form av kopieringsskydd kan detta påverka försäljningssiffrorna positivt för spelet då många väljer att bojkotta titlar med Denuvo-skyddet.

Denuvo har historiskt sett hamnat i blåsväder för mer än problem med kopieringsskyddet, det har också dragits med problem som har påverkat prestandan negativt hos användare som har köpt spel lagligt. Detta har i flera fall lett till att användare med en laglig licens försökt kringgå skyddet i jakten på prestandaoptimeringar.