Inledning

Lagring och backup av data har länge varit ett problem och det finns ett gäng olika lösningar. Tidigare var det populärt med gigantiska chassin där allt skulle gå in. Senare blev det en extern hårddisk som går att gömma i bokhyllan. Men de senaste åren har en mer komplett lösning varit att skaffa en NAS, där man kan få både fördelarna med en dator och möjligheten att gömma den i bokhyllan.

synologynas (1 av 8).jpg

Denna gång ska vi titta närmre på en av Synologys många mindre modeller. Här är det två hårddiskar som gäller men erbjuder ändå stöd för RAID och använder såklart Synologys välbeprövade plattform. Men paradnumret för denna lilla krabat är stöd för omkodning av 4K-video, vilket gör att man kan strömma video till vilken enhet man vill utan att belasta klienten.

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand testa och dela med sig av erfarenheterna från de senaste produkterna i datorvärlden.

Syftet med denna typ av recension är inte att kontrollera varje specifikation, presentera mängder av testresultat och lämna detaljerade omdömen. Här får alla istället ta del av personliga reflektioner från tvättäkta entusiaster, alla med många års erfarenhet av högoktaniga datorkomponenter i bagaget.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Om SweClockers testpiloter

Denna produktrecension arrangeras på uppdrag av Synology. Uppdragsgivaren har inget inflytande över artikelns innehåll.