Förra året uppmärksammade sökmotorjätten Google ett tidigare okänt säkerhetshål i Microsofts operativsystem Windows 10. Detta var något som kritiserades hårt av Microsoft, då det kan få negativa konsekvenser och skada användarna.

Nu har de två företagen återigen blivit oense gällande säkerhetsfrågor. Även denna gång handlar det om en säkerhetsrisk i Windows som uppdagats av Google på deras säkerhetsblogg. I inlägget beskrivs hur användare kan ta sig in i Windowskärnan på en annan dator med hjälp av ett systemanrop via systemfilen win32k.sys.

Säkerhetshålet är också beroende av en sårbarhet i Adobe Flash, som har åtgärdats, och Google har redan uppdaterat sin webbläsare Chrome för att skydda användare. Inlägget kommer tio dagar efter att Google uppmärksammat problemet för Microsoft, men ännu har de sistnämnda inte tagit någon åtgärd.

I ett uttalande till Venture Beat kritiserar Microsoft Googles val att publicera information om detta på bloggen, då det skadar användarna och kan leda till att hackare utnyttjar säkerhetshålet innan det hunnit täppas till.