Den 27 oktober håller Apple ett Mac-evenemang, där företaget väntas visa minst en ny modell av deras bärbara dator Macbook Pro. Uppgifter från flera håll talar för att det blir en helt ny design där en av de stora nyheterna blir en tryckkänslig panel som ersätter funktionstangenterna på datorns tangentbord.

Nu rapporterar Macrumors att detta med största sannolikhet stämmer, då bilder på den nya modellen upptäckts i den senaste versionen av Apples operativsystem Mac OS. Den tryckkänsliga panelen tros få namnet Magic Toolbar och av bilderna att döma kommer denna vara kontextbaserad, där knapparna ändras beroende på vad som visas på skärmen.

Bilden visar hur en Apple Pay-betalning kan göras med hjälp av den tryckkänsliga panelen, där köpet bekräftas med hjälp av användarens fingeravtryck. Detta bekräftar även inkluderingen av Apples fingeravtrycksläsare Touch ID, någonting det cirkulerat rykten om i omgångar.

Nya Macbook Pro väntas komma i en 13- och 15-tumsversion, men även en ny Macbook eller Macbook Air tros visas den 27 oktober. Evenemanget går av stapeln klockan 19:00 svensk tid och för att ta del av direktsändningen krävs en Apple TV alternativt webbläsaren Safari (OS X) eller Edge (Windows 10).