Inledning

Dell kanske mest av alla symboliserar detta med allroundskärmar. Funktionella, praktiska och med en design som fungerar på kontoren. Vi har testat en del genom åren, både de mer alldagliga och de mer spektakulära modellerna. Modellen vi testar här Ultrasharp U2717DA faller precis på gränsen till det spektakulära tack vare sitt stativ. Eller snarare bordsfäste. Inte helt olik armen till en lampa är det en flexibel och rörlig lösning.

Dell_u2717da_profil.jpg

Själva skärmen är 27 tum, 2 560 × 1 440 pixlar med 60 Hz-baserad IPS-baserad panel och tunna kanter. Där lever skärmen verkligen upp till den typiska karaktären man kan vänta sig av en sådan allroundskärm. Bra betraktningsvinklar, flimmerfri belysning och god färgkvalitet. Men också lite småsläpigt och i underkant när vi talar om spelprestanda. I alla fall för de reaktionssnabba och kvicka spelen. Du som behöver mer yta och värme i färgerna när du ger dig på Civilization kan mycket väl bli mer än nöjd här.

Är du ute efter samma typ av skärm fast med ett traditionellt stativ snarare än denna specialarm heter modellen nästan samma sak, Ultrasharp U2717D. Prisbilden är ungefär densamma.

Mycket av det som testas, jämförs och hänvisas i artikeln står också förklarat i detalj i SweClockers guide till Bildskärmar.

Fotnot: När testet genomfördes byggde Geeks om sin studio. Därför finns ingen videorecension och fotografering fick ske i köket och dess blandljus.