Steelseries Siberia-headset är ett populärt alternativ för många spelare idag och har funnits på marknaden länge, med uppdaterade versioner som släppts med jämna mellanrum. Nu lanserar företaget tre nya headset, som enligt bolaget ska omdefiniera vad ett gamingheadset är.

Steelseries är tydliga med att markera att detta är headset för gamers och inte gamingheadset. Enligt dem överanvänds benämningen idag och menar att många företag lägger till ordet gaming på deras produkter för att visa vilka de riktar sig till, men att det det egentligen betyder är låg kostnad och dålig kvalitet.

Den nya Arctis-serien består av tre stycken nya headset, Arctis 3, Arctis 5 och Arctis 7. Den förstnämnda är den mest grundläggande modellen med Steelseries 7.1-surroundljud som enda nämnvärda funktion. Nästa modell i ledet, Arctis 5, kommer även den med 7.1 surroundljud, men av typen DTS Headphone: X. I övrigt är den också utrustad med RGB-belysning och en USB-enhet som används för att balansera ljudet mellan olika applikationer.

Toppmodellen Arctis 7 är till skillnad från de övriga två trådlös och kommer med ett heltäckande huvudband, jämfört med de andra två som har halvtäckande. Trots att det är trådlöst hävdar Steelseries att det inte förekommer någon fördröjning och att det har en batteritid på 15 timmar och 12 meters räckvidd.

Steelseries Arctis 3 och Arctis 5 finns tillgängliga nu i färgerna svart och vitt via företagets webbplats till ett rekommenderat pris på 899 kronor och 1 099 kronor. Arctis 7 förväntas börja säljas någon gång i början av 2017.