I slutet av 2014 lanserade NZXT sitt chassi S340, som snabbt blev en favorit bland entusiaster till följd av en pressad prislapp ihop med en välbyggd konstruktion, där plast fått stå tillbaka till fördel för metall i materialvalsprocessen. Efter nästan två år är det dags för företaget att släppa en uppdaterad utgåva av modellen, där mer premiuminriktade finesser står i fokus.

Nykomlingen, som begåvas med suffixet Elite, baseras kring samma stomme som den ursprungliga S340, men har fått sig ett lyft när det kommer till det estetiska. Mest uppenbart är sidopanelen, där fönstret av akrylplast har bytts ut mot en heltäckande skiva av 4 millimeter tjockt härdat glas.

Vidare läggs mycket fokus att underlätta inkoppling och förvaring av VR-headset. Chassit är numera bestyckat med en lättillgänglig HDMI-port i den främre delen av toppen, samtidigt som företaget skickar med en magnetisk "puck". Denna puck kan placeras på valfri plats och är tänkt som en hållare för antingen VR-headset eller hörlurar, där överblivna kabellängder på ett enkelt sätt kan lindas runt denna.

Insidan bjuder på några smärre uppgraderingar från originalet. Här syns bland annat ytterligare en vagga för 2,5-tumsenheter, vilket öppnar upp för montering av totalt tre sådana samtidigt. Därtill har baksidan av moderkortsplåten och kabelkanalen bestyckats med en rejäl uppsättning klämmor, vilket bör underlätta att få till ett mer städat inre.

NZXT S340 Elite väntas finnas tillgänglig i handeln inom kort med ett rekommenderat pris på 1 095 kronor inklusive moms.