I ett inlägg på Googles officiella blogg framgår att sökjätten från och med nästa år börjar varna Chrome-användare för webbplatser som använder protokollet HTTP. Detta då den typen av sidor kan innebära risker när det kommer till stöld av lösenord och annan personlig information.

Varningen ska införas i och med version 56 av Chrome, som är planerad att släppas i januari nästa år. Företaget gör detta för att uppmana fler webbplatser att gå över till det säkrare protokollet HTTPS, som krypterar information som skickas och hjälper förhindra att sidan modifieras för att komma åt andra användares information.

I inlägget meddelar Google att detta bara är början på ett mer långsiktigt arbete. Framöver ska de varna för alla webbplatser som använder HTTP för att skicka information och ska göra detta ännu tydligare med symboler som uppmärksammar användaren.

Google är inte det enda företaget som gör satsningar på säkerhet, utan även Apple och Facebook har börjat gå över till HTTPS. Tidigare under året meddelade till exempel Apple att från och med slutet av 2016 kommer det bli ett krav att använda HTTPS i alla IOS-applikationer.