I vad som har blivit en tradition håller Apple presskonferens i början av september varje år, där bolagets nya Iphone-telefoner är i fokus och ofta även får sällskap av andra produkter. I enlighet med tidigare rykten blir så även fallet 2016 då Apple nu börjat bjuda in media till ett evenemang den 7 september.

Apple har hitintills haft en förutsägbar Iphone-cykel, där en ny design följts upp av en hårdvarumässig uppdatering för att därefter åter introducera ett nytt utseende. Enligt detta mönster är det dags för en ny design, men enligt flera rapporter kan det handla om smärre förändringar än normalt.

Telefonerna blir dock inte utan nyheter. Anslutningen för hörlurar (3,5 mm) tros få stryka på foten och minst en av modellerna, troligtvis den större, kan komma att få dubbla kameror i bakkant. En annan utvändig förändring väntas bli att det mörka färgalternativet, rymdgrå, går närmare svart än grått.

Sett till insidan väntas i vanlig ordning en ny systemkrets, Apple A10, och denna kan få sällskap av såväl ett större batteri som snabbladdning. Den kanske största nyheten är att Apple kan öka lagringsutrymmet för instegsmodellerna, från dagens 16 GB till mer rymliga 32 GB.

Förutom nya Iphone-modeller pekar mycket mot en ny Apple Watch. Även här väntas ingen revolution utvändigt, undantaget bättre vattentålighet. Förändringarna ska istället ske på insidan, med en snabbare processor, större batteri och fler sensorer, som GPS och barometer.

Evenemanget som äger i Graham City Auditorium, San Francisco, går av stapeln klockan 19:00 svensk tid. Tillställningen kommer i vanlig ordning att direktsändas och för att ta del av detta krävs en Apple TV alternativt webbläsarna Safari (OS X) eller Edge (Windows 10).