Att musikjätten Spotify satsar hårt på olika typer av spellistor är knappast en nyhet. Allt från kändisars favoriter till automatiska varianter baserat på eget lyssnande finns att tillgå, där speciellt funktionen Discover Weekly fått bra kritik av användare.

Nu rullar företaget ut en ny variant. Spotify Gaming riktar sig till datorspelare, med löften om rätt musik för rätt tillfälle. Enligt presentationen handlar det om allt från ren spelmusik till kurerade listor redo för olika typer av titlar – både lugnt utforskande i soffan och tung action med näsan i skärmen.

Från och med idag, ger vi dig alla dina favoritlåtar från dina favoritspel – allt samlat i samma kategori. Hitta utvalda spellistor som Power Gaming, RetroWave och Top Gaming Tracks samt flera andra speltitlar som innehåller allt i från nostalgiska monoton-låtar till den senaste musiken inom spelvärlden med titlar som No Man’s Sky, Fallout 4 och Uncharted 4.

De nya Spotify-listorna i spelkategorin finns tillgängliga under sektionen Discover på samtliga plattformar. Som komplement finns även en separat webbplats där alla samlingar går att utforska.