Oculus Rift är det VR-headset som blev startskottet för hela vågen av virtuell verklighet som sköljt över teknik- och spelbranschen det senaste året. Det hela fick sin början med ett Kickstarter-projekt år 2012 som lyckades överträffa målsättningen rejält med 2,5 miljoner dollar i gräsrotsfinansiering.

Tanken var att Kickstarter-finansiärerna skulle få förtur till Oculus Rift när den väl lanserades. Detta visade sig dock problematiskt och många av projektets finansiärer stod utan VR-headset flera månader efter att de första exemplaren började nå kunder den 28 mars. Nu har Oculus VD och medgrundare Brendan Iribe meddelat på sin Twitter-kanal att alla förbokade exemplar har skeppats.

I samma inlägg meddelar han även att produktionen nu är igång ordentligt och nya beställningar ska skeppas inom 2-4 dagar. Lanseringen av det rörelsekänsliga kontroll-tillbehöret Oculus Touch konkretiseras också till fjärde kvartalet 2016, vilket innebär att den kan komma att bli tillgänglig från och med oktober i år som tidigast.

Till sist utannonserades även att Oculus egna VR-fokuserade utvecklarkonferens Connect 3 går av stapeln den 5-7 oktober. Utöver diskussioner om hårdvara och mjukvara för Oculus Rift-plattformen ska grafiklegendaren John Carmack hålla ett öppningstal som med största sannolikhet kommer innehålla ett par tekniskt detaljerade anekdoter.