Taiwanesiska Cryorig är tveklöst mest kända för sina kylare, vilket också utgör merparten av företagets produktportfölj. Under årets Computex-mässa väljer de dock att bredda sina vyer med företagets första chassin, där den skrivbordsorienterade modellen Taku väcker en del uppmärksamhet.

Taku är ett skrivbordschassi tillverkat i tjock aluminiumplåt som vilar på fyra ben av trä, ungefär som ett bord som hyser en dator. Modellen är utformad för att ha en skärm ståendes på "bordets" ovansida, samtidigt som det finns utrymme att skjuta in tangentbordet under chassit när det inte används. Utmed sidorna av toppen har företaget stansat ut skåror som kan användas för exempelvis mobil-laddare.

Genom att trycka in frontpanelen låses en serie snabblås upp, vilket gör det möjligt att dra ut hela monteringsplåten för komponenterna. Denna kan hysa ett moderkort i formfaktorn Mini ITX, grafikkort med längder upp till 24 cm, nätaggregat i formfaktorn SFX samt en 2,5"- och en 3,5"-enhet.

Cryorig Taku är fortfarande i prototypstadiet och väntas inte lanseras skarpt innan årsskiftet. Prisbilden är inte spikad, men företaget förutspår drygt 200 USD.

► Läs alla artiklar från #computex-2016