Det har tidigare dykt upp information som pekat mot att Google skulle göra Android-appar tillgängliga för bärbara enligt konceptet Chromebook. Under årets upplaga av konferensen Google I/O bekräftas detta och funktionen kommer lanseras till Chrome OS senare i år.

Datorer med Chrome OS kommer i och med funktionen få tillgång till hela Google Play Store och applikationer kommer därifrån gå att ladda ned för att använda på datorn. Apparna kommer köras i ett separat fönster och får fullt stöd för navigering via både mus, tangentbord och pek.

Funktionen görs möjlig genom att operativsystemet Android N kommer integreras i Chrome OS. Förutom möjligheten att köra appar ska användare också kunna få Android-notifikationer på sina Chromebook. Att dela filer mellan Chrome OS och Android kommer också vara möjligt och applikationer som installeras på en enhet kan enkelt synkroniseras med en annan.

Appstödet blir tillgänglig för utvecklare under juni månad, för att en månad senare släppas i en betaversion. En skarp version för konsumentbruk planeras att släppas senare under hösten.