Skrivbord med integrerad chassidel är något som tidigare varit avgränsat till hemmapulande entusiaster, men på senare tid har även färdiga produkter hittat ut på marknaden. Bland aktörerna syns Red Harbinger med sitt gigantiska Cross Desk och inte minst taiwanesiska Lian Li, som nu släpper sin fjärde chassimodell enligt konceptet.

Nykomlingen DK-04 bjuder, likt tidigare skrivbordschassin från Lian Li, på en stomme av aluminium och en bordsskiva tillverkad i härdat glas, där den sistnämnda ger användaren full synlighet över komponenterna på insidan. I enlighet med feedback från användare har företaget även utformat modellen med avsevärt bättre benutrymme än tidigare inkarnationer.

Ett av paradnumren med modellen är att Lian Li har byggt in en motor för höj- och sänkbar funktionalitet. Med hjälp av en kontrollpanel på framsidan kan skrivbordets höjd justeras steglöst mellan 67,5 och 116 cm. Den som önskar har även möjlighet att spara upp till fyra olika höjdlägen för att snabbt kunna växla mellan sittande och stående arbete.

För att underlätta monteringen kan moderkortsplåten dras ut från skrivbordets högra sida. På denna syns plats för moderkort upp till formfaktorn ATX ackompanjerat av åtta expansionsplatser för instickskort. Därtill finns det möjlighet att montera grafikkort med längder upp till 320 mm, processorkylare med en maximal höjd på 140 mm samt nätaggregat med 210 mm-djup.

På lagringsfronten finns det plats åtta enheter i antingen 3,5"- eller 2,5"-storlek, där de förstnämnda monteras med vibrationsdämpande bussningar. Ovanpå detta kommer skrivbordet med totalt sex 120 mm-fläktar och öppnar upp för montering av radiatorer i storleksklasserna 480 samt 240 mm.

Lian Li DK-04 lanseras den 10 maj med ett rekommenderat pris på 1 499 USD, motsvarande cirka 15 200 kronor inklusive moms.