Mjukvara

Roccat Swarm erbjuder finesser som Talk och Connect och är mjukvaran som används för samtliga av bolagets produkter. Funktioner är bland annat kommunikation mellan Roccats kompatibla tillbehör, men även styrning av inställningar via telefonen.

pinned.jpg

På den inledande rutan finns möjligheten att nåla fast de funktioner som används mest och på så sätt få allt under samma flik. Processen för detta genomförs tämligen enkelt genom att trycka på en ikon utformad till en nål och därmed få valda ruta på första fliken.

settings.jpg

På nästföljande flik hamnar fokus på diverse inställningsmöjligheter för bland annat DPI-väljaren, scrollhastigheten samt registreringen för dubbelklick. Upplösningen kan ställas in i fem olika steg, med ett spann mellan 250–4 000 DPI.

button.jpg

Totalt kan Roccat Kiro ha åtta knappar som kan programmeras efter eget tycke i mjukvaran. Här går det även att ställa in vilka sidopaneler som sitter på musen för möjligheten att anpassa dessa knappar.

advanced.jpg

På sista rutan finns inställningsmöjligheter för uppdateringsfrekvens, Lift-off avståndet, vilken hand som används samt ljussättningen. Det sistnämnda går att ställas in i tre olika lägen, statiskt, blinkande samt pulserande, där samtliga kan antingen ha en färg eller gå igenom färgspektrum.

general.jpg
update.jpg
help.jpg

Slutligen finns allmän information, vilket tillbehör som är inkopplade och inte minst möjligheten att uppdatera mjukvaran utan att besöka bolagets webbplats. I övrigt går det även att kontakta Roccats support direkt i mjukvaran, om det skulle finnas behov för det.