Kort efter Game Developers Conference (GDC) började uppgifter cirkulera kring att Sony har en ny uppdaterad variant av Playstation 4 på ingång. Den ursprungliga rapporten har bekräftats av Eurogamer som tvärsäkert gör gällande att enheten är verklighet, någonting som nu stärks ytterligare.

Nu rapporterar The Wall Street Journal (betalvägg) att Sony planerar lansera en uppdaterad Playstation 4 innan Playstation VR, som släpps i oktober. Medan många tidigare spekulerat i att enheten enbart kommer uppdateras för att klara av 4K-upplösta videoklipp talar de nya uppgifterna för att den trots allt blir kraftfullare.

Syftet med den kraftfulla spelkonsolen ska inte enbart vara att kunna driva spel i 4K-upplösning. Den ska också vara bättre lämpad Playstation VR, där konstant hög bildfrekvens är ett krav för en bra upplevelse. En detalj som uteblir ur rapporten är hur spel är tänkta att behålla kompatibilitet mellan den nya och gamla enheten.

En detalj som däremot framgår är att den gamla varianten är tänkt att samexistera jämsides den nya, vilket talar för att 4K-modellen blir dyrare. Det här är också någonting rapporten talar om, då Sonys ambition ska vara att locka gamers som är villiga att betala för "rikare spelmiljö" och "avancerad virtuell verklighet".

När lanseringen av den påstådda uppdatering ska släppas beskrivs inte tydligare än att det blir innan Playstation VR i oktober. En möjlighet är att Sony tar tillfället i akt och visar upp den under spelmässan E3 den 14–16 juni i Los Angeles, USA.