Sammanfattande tankar

Efter ett antal stora förseningar är svenska utvecklaren Massives The Division äntligen här och har potential att bli ett av årets största spelsläpp. Då titelns servrar bokstavligen gick upp under dagen har redaktionen svårt att skapa en ordentlig uppfattning kring spelet, men den lilla tid som faktiskt spenderades i postapokalypsen Manhattan gav helt klart mersmak.

Ur ett prestandaperspektiv är The Division en högintressant titel, med den färska grafikmotorn Snowdrop under huven. Med detaljreglagen uppskruvade i taket ser spelet riktigt vackert ut, även om det kanske inte riktigt når upp till de första sekvenserna som visades upp under föregående E3-mässor (surprise!).

TheDivision 2016-03-08 15-48-30-39.jpg

Ögongodiset kommer dock inte gratis utan kräver verkligen sitt grafikkort. Spelet The Division är oerhört tungdrivet när detaljreglaget vrids upp, och då i synnerhet när det är höga upplösningar som står på menyn. Den som verkligen är på jakt efter en silkeslen upplevelse kan komma att behöva vrida ner detaljerna ett snäpp alternativt punga ut åtskilliga tusenlappar för ny hårdvara.

Något som är oerhört intressant, och bitvis oväntat, är AMD-kortens starka prestanda i titeln. För den som missat det är The Division en starkt Nvidia-sanktionerad titel med Gameworks under huven, vilket åtminstone i ett tidigt skede brukar ge det gröna laget en viss fördel.

Sammanfattningsvis känns The Division som tekniskt imponerande speltitel, där PC-versionen faktiskt har fått en del kärlek. Under vårt testande har vi inte stött på några större problem, och när det väl har uppstått strul är det i 99 procent av fallen Ubisofts nättjänst Uplay som bestämt sig för att dyka.

Huruvida The Division blir nästa stora multiplayerspel får dock tiden utvisa.