Succésagan Raspberry Pi är en fortsatt hit för såväl utbildningssyfte som för flinka hemanvändare, vilket i stort kan tillskrivas att det är en fullfjädrad dator till en billig peng. Tidigare i februari kunde SweClockers avslöja att den tredje generationen var nära förestående, någonting som åter bekräftas med ett konkret lanseringsdatum.

Enligt flera källor är datumet att ringa in i almanackan skottdagen den 29 februari, det vill säga nästa måndag. Detta är datumet då Raspberry Pi 3 Model B avtäcks och säljstartar hos återförsäljare, som enligt samma uppgifter inväntar tusentals av den nya enkortsdatorn.

Några specifikationer är däremot ännu inte kända, men att det handlar om Model B talar för att det blir en fullfjädrad modell med full uppsättning anslutningar. Det är också troligt att Raspberry Pi 3 Model B behåller samma mått som föregångaren, det vill säga 85,6 x 56,5 millimeter.

Raspberry Pi 3 Model B får en svensk prislapp på 499 kronor – dryga hundralappen över introduktionspris för Raspberry Pi 2 Model B.