Trenden med förhållandevis stora chassin för formfaktorn Mini ITX fortsätter lysa starkt på marknaden, och i en direkt kontringsmanöver mot Fractal Designs Define Nano S släpper nu amerikanska NZXT den nystöpta "minstingen" Manta.

Chassit, som kommer med yttermåtten 245 x 426 x 450 mm, är en minst sagt gigantisk skapelse sett till formfaktorn. Konstruktionen baseras kring en stomme av stål, där företaget slår sig för bröstet att även utsidan utgörs av paneler i samma material. Designmässigt är modellen utformad i ett välvt utförande, inklusive sidopanelerna, där de sistnämnda har en positiv bieffekt att tillåta mer kablar att passera på moderkortsplåtens baksida.

På insidan syns, som tidigare nämnts, plats för moderkort i formfaktorn Mini ITX med två expansionsplatser för instickskort. Huvudkammaren sväljer därtill grafikkort med längder upp till 363 mm samt processorkylare med en maximal höjd på 160 mm. Nätaggregatet placeras i en separat kammare i botten, där denna tillåter enheter med längder upp till 363 mm att installeras.

Utrymme för lagring finns i form av två platser för 3,5-tumsenheter samt tre platser för 2,5-tumsditon. Ventilationsmässigt kommer chassit med tre 120 mm-fläktar förinstallerade, men kan vid eget bevåg bestyckas med dubbla 140 mm i både framkant och topp. På radiatorfronten sväljer modellen 280 mm-pjäser i toppen och frontpanelen samtidigt.

NZXT Manta väntas finnas tillgänglig i handeln under årets första kvartal i både svart och vitt utförande. Prislappen är spikad till 1 490 kronor inklusive moms.