The Division utvecklas som bekant av svenska spelstudion Ubisoft Massive, och som vi rapporterat jobbar studion hårt för att spelet ska se bra ut både på PC och konsol. Men det är så klart på PC som får mest ögongodis, någonting som märks när de första systemkraven läcker ut på nätet.

Grundläggande systemkrav

Grundläggande systemkrav

Operativsystem

Windows 7 eller senare, 64-bitars

Processor

Intel Core i5-2400
AMD FX-6100

Primärminne

6 GB RAM

Grafikkort

Nvidia Geforce GTX 560 (2GB VRAM)
AMD Radeon HD 7770 (2 GB VRAM)

Lagringsutrymme

40 GB

Systemkraven kommer från en Readme-fil i den betaversion som finns ute hos testare. De grundläggande kraven för att köra spelet är relativt milda, även om det numera verkar som att 4 GB RAM inte längre räcker till för grundläggande behov.

Rekommenderade systemkrav

Rekommenderade systemkrav

Operativsystem

Windows 7 eller senare (64-bitars)

Processor

Intel Core i7-3770
AMD FX-8350

Primärminne

8 GB RAM

Grafikkort

Nvidia Geforce GTX 970
AMD Radeon R9 290

Lagringsutrymme

40 GB

De rekommenderade kraven höjer nivån en del, men är ändå förhållandevis rimliga. En fyrkärnig Intel Core i7 eller åttakärniga FX-8350 rekommenderas, och bör ha sällskap av ett Geforce GTX 970 alternativt Radeon R9 290 eller motsvarande.

I samma fil framgår att spelet får stöd för uppsättning med flera skärmar, något som ska kunna konfigureras i spelets inställningsmenyer för alla som har grafikkort med stöd för Nvidia Surround eller AMD Eyefinity. Likt ett annat svenskutvecklat spel vid namn Just Cause 3 använder The Division kopieringsskyddet Denuvo.

The Division släpps den 8 mars för PC/Windows, Xbox One och Playstation 4.