Seasonic anses idag som en av de främsta tillverkarna av nätaggregat för datorer, och har förutom egna modeller en stor OEM-del där aktörer som Corsair, Cooler Master och Antec flitigt har använts sig av företagets plattformar genom åren. Efter en tids stiltje är det nu dags för Seasonic att återigen satsa på det absoluta toppsegmentet med en ny serie av flaggskeppsmodeller.

Den nya serien Prime kommer i effektklasserna 650 till 1 000 W med 80 Plus Titanium samt 550 till 1 200 W med 80 Plus Platinum, där de förstnämnda kan presentera en verkningsgrad uppemot 96 procent när de drivs på 230 V. Gemensamt för samtliga modeller är ett helmodulärt utförande samt semipassiv drift, vilket innebär att den inbyggda 135 mm-fläkten från Sanyo Denki står stilla upp till 45 procents belastning.

Under skalet på de nya modellerna syns en helt ny plattform från företaget med ett nästintill helt kabelfritt inre, där det modulära kretskortet matas direkt via lödpunkter på huvudbrädan. Designen ska enligt företaget vara det bästa de någonsin producerat med nästintill oslagbar spänningsreglering (0,5 procent tolerans på samtliga linor) i jämförelse med andra analoga nätaggregat.

Seasonics Prime-serie väntas rullas ut lagom till våren med hittills okända prislappar. Tillsammans med de fläktbestyckade enheterna planeras även två passiva varianter i effektklasserna 400 och 550 W. Samtliga modeller kommer med 10 års garanti.