Det blir många nyheter från AMD 2016. Förutom grafikarkitekturen Arctic Islands sjösätter bolaget Zen, som ersätter kritiserade Bulldozer. Till processorarkitekturen hör även sockel AM4, där inte enbart Zen under banderollen Summit Ridge är tänkt att husera utan även Bristol Ridge.

Nu brister fördämningarna för Bristol Ridge, som läcker ut på webben. Den första och mest talande detaljen är en jämförande tabell, där AMD Carrizo som släppts för bärbara datorer jämförs mot framtida Bristol Ridge. Här bjuds inte på några som helst överraskningar, utan båda processorfamiljer är funktionsmässigt identiska.

Att ingenting skiljer Bristol Ridge från Carrizo talar för att nykomlingen i grund och botten är samma processor, där skillnaden är sockeln AM4. Nämnvärt är också att sockeln blir bolagets första med stöd för primärminne av typen DDR4, någonting Carrizo redan har stöd för.

Utöver funktioner framgår också specifikationer för Bristol Ridge, som i dagsläget saknar spikade modellnamn. Toppmodellen "OPN1" får fyra kärnor Excavator i 3,6–4,0 GHz, grafikdel med 512 streamprocessorer i 948 MHz och stöd för DDR4 i 2 400 MHz genom två kanaler. Intressant är att TDP-värdet stannar vid 65 W, att jämföra mot upp till 95 W för A10-7870K "Kaveri Refresh".

Bristol Ridge hittar inte enbart ut för stationära datorer, utan ska även introduceras för bärbara. Här handlar det dock inte om fullt lika stora nyheter, utan nytt mot nuvarande sortiment Carrizo blir något högre klockfrekvenser och officiellt stöd för DDR4-minne.

Lanseringen av Bristol Ridge äger rum under 2016.