Allt fler går mot att bygga kompakta system, men strävan mot att göra smått är inte utan kompromisser. Framförallt begränsas kylförmågan och gör att användare kan tvingas gå ned ett snäpp i prestanda för att hålla rimliga temperaturer samt ljudnivåer, någonting Corsair vill åtgärda.

Nu utökar Corsair vattenkylarna i Hydro-serien med H5 SF, där den sista delen är kort för small formfactor. Som namnet avslöjar är lösningen anpassat kompakta system och ska enligt bolaget passa för montering ovanpå alla Mini ITX-moderkort, samt ha en höjd på endast 84 millimeter.

Likt andra slutna vattenkylare handlar det om ett block med integrerade pump och slangar som går till en radiator, som istället för att monteras på en fläktplats i chassit fästs i en ram runt moderkortet. I paketet huserar också en radialfläkt, som är tänkt ska dra in luft inifrån chassit och ut på baksidan ovanför IO-panelen.

Prestandamässigt talar Corsair om att Hydro H5 SF klarar en värmeutveckling på 150 W, vilket sägs vara mer än tillräckligt även vid överklockning. Kylaren beräknas bli tillgänglig i januari till det rekommenderade priset 79,99 dollar, motsvarande cirka 850 kronor inklusive moms.