Sammanfattning

Med dryga två år på nacken har taiwanesiska Cryorig ännu inte hunnit göra ett namn för sig på den svenska marknaden, men börjar sakta med säkert hitta ut på butikshyllor. Med ett brett sortiment tar företaget upp prestandakampen mot mer välkända, etablerade tillverkarna.

Modellen R1 Ultimate står i topp bland Cryorigs luftkylare och mäter med sina dubbeltorn in på 168 millimeter på höjden. Konstruktionen hör till de större, vilket kan ställa till problem för mindre chassin och inte minst höga minnesmoduler.

IMG_4073.jpg

Sett till kvalitet är det inte mycket som tar emot där, även fläktarna med dess vibrationshämmande bussningar känns väl tilltagna. Något som däremot drar ner helhetsintrycket är plastramarna runt tornen. Nämnvärt är också att dessa finns tillgängliga i olika färger.

Trots sin storlek är det inga direkta svårigheter att montera R1 Ultimate. En del av enkelheten ligger i möjligheten att montera kylaren med fläktarna redan på plats, där det sistnämnda är den knepigaste biten av hela monteringen.

Cryorig R1 Ultimate har bestyckats med en del unika egenskaper, men trots det hamnar prestandan något under förväntan. Med det sagt är kylaren fortfarande en kompetent sådan med smidig montering. Cryorig har därför satt en hög ribba sett till att det är deras första serie, något som bådar gott för framtiden.

Med smidig montering och bra kylning är Cryorig R1 Ultimate ett bra val i klassen.

Fördelar

  • Bra prestanda

  • Enkel montering

  • God kvalitet

Nackdelar

  • Något högljudd

  • Krånglig montering av fläktar

Pris vid publicering: 795 kronor