Exklusiva titlar och spelserier är ett starkt försäljningsargument konsolaktörerna tar till för att locka konsumenter till respektive plattform. För Microsofts spelkonsoler Xbox är en av de mer profilerade Halo, som den 27 november får utökning i form av Halo 5: Guardians för Xbox One.

There is plenty of chance that Halo 5 could appear on the PC. Nothing to announce at this point but it’s absolutely within the bounds of reason.

Medan titeln är exklusiv Xbox One framgår av spelseriens chef, Frank O'Connor, under en Twitch-sändning med Gamesradar, att det inte nödvändigtvis kommer förbli så och att Halo 5 mycket väl kan komma till PC. Han tillägger dock att det i dagsläget inte finns någonting konkret att tillkännage på den punkten.

We developed the game on an Intel platform. It wouldn’t be the hardest thing in the world to move it to PC and take advantage of PC stuff. But nothing to announce today on this chat.

Däremot vidareutvecklar O'Connor med att spelet utvecklats på en Intel-plattform, vilket innebär att det inte skulle vara svårt att ta spelet till PC. Förutom uttalandet är det som talar för Halo 5: Guardians för PC Microsofts återuppväckta intresse för PC/Windows som spelplattform.

Källa: VG247.