Montering

Som brukligt levereras Noctua NH-C14S med ett monteringskit för alla moderna plattformar från Intel och AMD. Grundprincipen är liknande, men olika tillbehör behövs beroende på system.

IMG_2441.jpg

Monteringskittet för LGA 1150/1151/1155/1156 består till att börja med av en bottenplatta i metall. Redan monterat på plattan är fyra stycken gängade piggar.

Piggarna förs igenom moderkortet, och på andra sidan fixeras plattan med hjälp av avståndsklossar och tumhylsor. På dessa monteras två balkar, vilka skapar en ram runt själva processorsockeln.

Slutligen skruvas kylaren fast på ramen med hjälp av två förmonterade skruvar som finns på basen, som dras fast från ovansidan genom utstansade hål i kylflänsen.

IMG_2450.jpg

Monteringen för NH-C14S är relativt enkel. Bortsett från kylflänsen är det två delar med tillhörande skruvar som ska monteras, vilket tar bort mycket onödigt krångel. Sikten kan vara ett problem när väl kylaren ska sättas på plats och kan ta några försök innan den tillslut hittar rätt.

IMG_2451.jpg

Med fläkten monterad på under sidan begränsas utrymmet över minnesmodulerna. Ska den in i ett mindre system rekommenderas lågprofilsminnen, likt de som sitter monterade i redaktionens testsystem. Nämnvärt är att fläkten kan blockera skruvarna vid montering på undersidan, något som kan kringgås genom att putta lite lätt på den.

IMG_2456.jpg

Bottenplattan hamnar lätt tillgänglig i redaktionens Fractal Design Arc. Det innebär att det inte finns några hinder för montering med moderkortet redan på plats.

IMG_2743.jpg

På plats i chassit hamnar NH-C14S väl i linje med datorlådans utblås. Effekten av detta är dock mindre än normalt då luftflödet är riktat nedåt moderkortet, inte direkt mot bakkantens fläkt.