Tidigare i september kunde SweClockers avslöja att återförsäljare inte skulle få in några fler exemplar av mediastickan Chromecast, någonting som pekade mot att en ny generation låg för dörren. På Googles evenemang visas generation två, som utmärker sig med ett nytt, rundare yttre.

Det handlar dock fortfarande om en "mediasticka" (mediapuck? /reds. anm.), som ansluts till valfri skärm via HDMI. Den stora nyheten hårdvarumässigt är stöd för snabbare trådlöst nätverk och 5,0 GHz-bandet, som förutom bättre prestanda även möjliggör den nya finessen Fast Play. Det sistnämnda innebär att enheten gissar sig till vad användaren vill se och därmed kan ladda videoklipp på förhand.

Helt nytt är Chromecast Audio, vilket också är en liten enhet. Denna kan kopplas in i en valfri stereo med 3,5-millimetersingång, varpå det är möjligt för användare att strömma musik över trådlöst nätverk. Enheten har också stöd för RCA och en optisk ingång. Nämnvärt är också att Chromecast numera har stöd för Spotify.

Chromecast och Chromecast Audio har båda ett rekommenderat pris på 35 dollar, motsvarande cirka 370 kronor inklusive moms.