Att av paradnumren för AMD:s flaggskepp Radeon R9 Fury X är den förmonterade och förslutna vattenkylaren, som vissa initiala brister till trots mer än väl klarar av att tygla den effekttörstiga kretsen Fiji XT. Nu är en av bolagets partner på väg att ta en liknande lösning till nedskalade Fiji Pro.

Det kommande grafikkortet kommer från XFX, som av bilderna att döma använder en kyllösning inte helt olik AMD:s referensdesign av R9 Fury X. Det som tydligt skiljer är kåpan som är av egen design och bakplåten, hämtad från de ännu icke lanserade R9 Fury-varianterna från XFX och Powercolor med tre fläktar.

Radiatorn ser ut att vara densamma som för AMD:s flaggskepp. Det handlar alltså om en 120 mm-variant med tillhörande fläkt och en kylkapacitet som anges till hela 500 W, vilket bör hålla grafikkretsen sval i standardutförande och stå pall för eventuella överklockningsäventyr.

För specifikationerna handlar det om 3 584 streamprocessorer i 1 000 MHz eller strax däröver och en 4 096-bitars minnesbuss. Det sistnämnda i kombination med 4 GB HBM i 500 MHz (1 000 MHz effektivt) ger en bandbredd på 512 GB/s.

När XFX vattenkylda Radeon R9 Fury lanseras framgår inte, men enligt Videocardz bör det ske inom kort.