Bland hybrider är Microsoft Surface Pro 3 fortsatt en av de mer populära modellerna på marknaden, men är trots detta inte utan brister. I samband med Intels lansering av Skylake avtäcker Lenovo sin senaste två-i-ett-lösning, som bolaget inte sticker under stolen med är inspirerad av mjukvarujättens variant.

Nya Ideapad Miix 700 kan lätt misstas för en Surface Pro 3, då nykomlingen har en närapå identisk design med steglöst ryggstöd. Skärmen är även den mycket lik och skulle med egenskaperna i åtanke kunna vara baserad på samma panel; 12 tum, en upplösning på 2 160 x 1 440 pixlar samt bildförhållandet 3:2.

Den stora nyheten som gör Ideapad Miix 700 särskilt intressant är tangentbordet, som följer samma koncept med en vikbar list, som hakas fast i surfplattans nederdel för extra stabilitet när den används i knät. Här handlar det dock om "riktiga" tangenter med klart bättre skrivkänsla än Microsofts Type Cover.

Sett till innandömet återfinns en passivt kyld Intel Core M-processor ur generationen Skylake, upp till 8 GB primärminne, 256 GB lagring samt valfritt stöd för 4G/LTE. Det finns dessutom en konfiguration med stöd för Intels kamerateknik Realsense, som i det här fallet är placerad i bakkant.

För andra egenskaper är Ideapad Miix 700 med sina 770 gram för surfplattan en smula lättare än Surface Pro 3 och tjockleken är snarlika 8,9 millimeter. Batteritiden anges till nio timmar vid videouppspelning.

Lenovo Ideapad Miix 700 kommer börja säljas på den amerikanska marknaden under hösten till ett rekommenderat pris om 699 dollar. Tillgänglighet i Sverige dröjer till januari 2016 och cirkapriset anges till 9 499 kronor, vilket ackompanjeras av en ännu icke känd hårdvarukonfiguration.