Inledning

Med minimalt oväsen lanserade Intel Core i7-5775C samt i5-5675C för sockel LGA 1150 under årets upplaga av komponentmässan Computex. Modellerna bygger på arkitekturen Broadwell, vilken har betydligt större framgångar i det bärbara segmentet jämfört med för stationära datorer.

Med tillverkning i 14 nanometer, uppdaterad arkitektur och integrerad grafikdel i familjen Iris Pro finns det flera förbättringar mot Haswell. Närheten till Skylake och obefintlig marknadsföring har dock resulterat i att modellerna i stort seglat under radarn samt att både tillgången och efterfrågan är nära noll.

IMG_0517.jpg

Nu väntar dock vad som kan vara en renässans för den bortglömda processorduon. Under testerna av Intel Skylake noterade många recensenter att Broadwell presterar bättre än väntat, speciellt när det kommer till spel. SweClockers kan givetvis inte hålla fingrarna borta, utan laddar testlabbet med både Core i7-5775C och i5-5675C för en ordentlig genomgång!

SweClockers redaktion vill passa på att tacka återförsäljaren Komplett.se för det snabba lånet av en Intel Core i7-5775C. Tack för hjälpen!