Vissa datorlådor drar mer uppmärksamhet än andra. Den taiwanesiska tillverkaren In Win står bakom några va de allra mest högflygande skapelserna, däribland kristallchassit Tòu, minimalistiska 904 med härdat glas och den slingrande S-Frame. På Computex 2015 får dessa sällskap av något så ovanligt som en Transformers-liknande datorlåda.

Specifikationer: In Win H-tower

Den superlyxiga In Win H-Tower är en datorlåda som ingenting annat. På pappret avslöjas inte mycket mer än att det handlar om stor pjäs av aluminium med plats för alla vanliga komponenter, däribland långa grafikkort och maffiga nätaggregat. Vad som istället särskiljer modellen är att hela konstruktionen är motoriserad.

I praktiken betyder det att datorlådan kan öppnas och stängas med en knapptryckning. Sidopanelerna faller isär och blottar innandömet. Samtidigt roterar moderkortsplåten till arbetsposition, vilket gör det enkelt att komma åt komponenterna och göra ingrepp inuti datorlådan. Slutligen kryddas det hela med programmerbar belysning.

In Win betonar att H-Tower är i prototypstadiet och att det fortfarande är långt ifrån säkert om modellen kommer att hitta ut på konsumentmarknaden. En eventuell framtida prislapp uppskattas hamna på runtomkring 1 200 dollar, vilket motsvarar närmare 13 000 kronor inklusive moms.

► Läs alla artiklar från #computex-2015