Modulär uppbyggnad och valfrihet är temat när redaktionen glider in i Cooler Masters mötesrum på Computex 2015. I fokus ligger den nyutvecklade chassiserien Mastercase, där modellerna är tänkta att komma i ett ytterst avskalat utförande och istället ska det vara upp till användaren att komplettera med de tillbehör som passar denna bäst.

Närmast i tiden ligger miditowerchassit Mastercase 5 som vid en första anblick inte tycks sticka ut nämnvärt från andra modeller i segmentet. Skapelsen kommer med en perforerad frontpanel med två 5,25"-platser. På insidan syns en tvådelad kammardesign med nätaggregatet i botten och resterande komponenter i den övre delen av chassit. Lagringsmässigt rymmer modellen två 3,5"-enheter samt två 2,5"-enheter, där de sistnämda även kan monteras på moderkortsplåtens baksida.

Det som utmärker just Mastercase 5 är möjligheten att modifiera denna efter eget behov genom att köpa till tillbehör från Cooler Master. Företaget kommer att tillhandahålla allt ifrån hårddiskburar och monteringsfästen för radiatorer till fönsterpaneler i varierande material samt olika täckpaneler för både topp och front, vilket i slutändan ger modellen en mer personlig prägel.

Tanken från företagets sida är att kontinuerligt uppdatera de tillgängliga tillbehören efter kundernas behov och därmen förlänga modellens livslängd. Med tiden väntas även serien breddas till flera storleksklasser där de framtida modellerna Mastercase 7 och Mastercase 9 tar plats i segmentet fulltower.

Cooler Masters Mastercase 5 går till massproduktion under sommaren och planeras för en skarp lansering i augusti med det rekommenderade priset 120 EUR. Priserna på tillbehören har ännu inte tillkännagetts.

► Läs alla artiklar från #computex-2015