Intels senaste arkitektur Broadwell ser ut att bara bli en parentes i historien, åtminstone när det kommer till stationära datorer. Istället läggs desto större vikt vid efterträdaren Skylake, som introduceras redan framåt höstterminen. Den sistnämnda ackompanjeras av uppfräschade styrkretsar i 100-serien "Sunrise Point" och den nya plattformen LGA 1151.

Nu rapporterar kinesiska VR-Zone att Intel stannar vid att lansera två processorer med arkitekturen Broadwell (14 nm) för dagens sockel LGA 1150. Det anländer visserligen fler modeller för stationära datorer, men dessa är BGA-förpackade och löds fast direkt på moderkortet. Den sistnämnda typen används i exempelvis "allt i ett"-datorer och kompakta minisystem likt Intel NUC.

Nykomlingarna heter Intel Core i7-5775C och Core i5-5675C, båda med fyra kärnor, upplåst multiplikator för överklockning och ett TDP-värde på förhållandevis låga 65 W. Dessa är även utrustade med den nya grafikdelen Iris Pro 6200 samt specificerade för att användas tillsammans med DDR3L-minne i 1 600 MHz.

Den mest påkostade modellen är Core i7-5775C och ger basfrekvensen 3,3 GHz med möjlighet att gå upp till 3,7 GHz i turboläge, 6 MB cacheminne samt stöd för exekvering av åtta samtidiga trådar via Hyperthreading. Syskonet Core i5-5675C går ned till 3,1 respektive 3,6 GHz, 4 MB cacheminne och saknar flertrådstekniken Hyperthreading.

Intels nya Broadwell-baserade processorer för stationära datorer väntas dyka upp på marknaden i samband med mässan Computex Taipei i början av juni.