Trots att lanseringen ligger åtta månader bort i tiden listas en uppsjö datorer enligt konceptet Steam Machines. Målet är att med komprimerade mått, ett skräddarsytt operativsystem och speldonet Steam Controller inta vardagsrummet, en plats som idag domineras av spelkonsoler från Microsoft, Sony och Nintendo.

Bland de listade modellerna märks minstingen Zotac Steam Machine SN970, som av bilderna att döma blir ett av de mindre systemen. Invändigt huserar mobila Geforce GTX 970M med 1 280 streamprocessorer och 3 GB GDDR5, men även en processor ur Intels sjätte generation – Skylake. Dock framgår inte om det är en stationär eller mobil variant, även om det sistnämnda är mer troligt.

Skylake är ett "Tock" enligt Intels lanseringsschema, vilket innebär en ny arkitektur på en beprövad tillverkningsteknik – i det här fallet 14 nanometer. Förutom högre prestanda vid en given klockfrekvens är högre energieffektivitet att vänta, någonting som kommer väl till pass i krympta formfaktorer liknande Zotacs SN970.

Vidare bestyckas enheten med 8 GB DDR3-primärminne (SO-DIMM), en 2,5-tums 1 TB-hårddisk och en 64 GB SSD enligt formfaktorn M.2. I samtliga fall handlar det om standardkomponenter, vilket förutsatt att systemet är enkelt att öppna innebär enkel uppgradering av slutanvändare.

Zotac Steam Macgine SN970 listas på Steam för 999,99 USD, motsvarande cirka 10 500 kronor inklusive moms. Lanseringen äger rum i november.