Att navigera gränssnitt med handrörelser knappast någon nyhet. Tekniken har stötts och blötts i flera omgångar utan få något riktigt fäste, kanske därför att precisionen sällan varit tillräckligt hög för att ge en fullgod upplevelse. Det hindrar dock inte Intel från att fortsätta satsa på tekniken.

Den djupseende 3D-kameran Intel Realsense med tillhörande mjukvara presenterades på fjolårets upplaga av CES i Las Vegas och nu introduceras de första kommersiella produkterna med tekniken. En av dessa är en specialutgåva av den bärbara datorn Acer Aspire V17 Nitro, där kameran är integrerad i skärmens övre kant.

Även om det ännu inte existerar mer än ett fåtal demonstrationsprogram går det åtminstone att använda tekniken i Windows gränssnitt. Det är exempelvis möjligt att navigera startskärmen genom att röra på fingrar och händer, styra volymen med gester samt starta och stänga program.

Acer Aspire V17 Nitro med Intel Realsense ska finnas ute i januari och beräknas kosta cirka 1 000 kronor mer än normalt. Enligt Intels representant ska denna modell dessutom hitta till svenska återförsäljare.