Fjolåret avslutades med gasen i botten genom lanseringen av Be Quiets första datorlåda Silent Base 800. Tyskarna vilar dock inte utan inleder det nya året med två nya prestandainriktade processorkylare. Den gemensamma nämnaren är nedåtriktat luftflöde för att förbättra luftcirkulationen runt processorsockeln.

Be Quiet Dark Rock TF

Den mest påkostade heter Be Quiet Dark Rock TF, där det sistnämnda står för Top Flow. Det karaktäristiska svarta utseendet kombineras med sex värmeledningsrör och två uppsättningar aluminiumflänsar.

Med två fläktar monterade kan modellen hantera processorer på upp till 220 W TDP, alternativt 150 W TDP med en ensam fläkt. Det är mer än tillräckligt för alla konsumentprocessorer på marknaden i dagsläget och lämnar i de flesta fall även utrymme för överklockning.

Till detta hör en färsk revision av fläkten Be Quiet Silent Wings i storleken 135 millimeter, mycket likt vad som medföljer Dark Rock Pro 3. Den huvudsakliga nyheten är istället en uppdaterad PWM-krets som ska rapportera mer korrekta varvtal till moderkortet.

Nya Be Quiet Dark Rock TF ska hitta till butikshyllorna i mars månad till det rekommenderade priset 80 euro inklusive tysk mervärdesskatt. I Sverige beräknas prislappen landa på cirka 900 kronor inklusive moms.

Be Quiet Shadow Rock LP

Ytterligare en nykomling är Be Quiet Shadow Rock LP eller Low Profile med fyra värmeledningsrör i 6 mm-klassen. Precis som namnet antyder är paradnumret en förhållandevis låg höjd, vilket ska passa särskilt bra för kompakta datorlådor. Löftet är att modellen ska klara av att hantera processorer på upp till 130 W TDP med den medföljande fläkten Pure Wings i 120 millimeter.

Samtidigt passar Be Quiet på att introducera en ny och förenklad monteringsanordning. Den huvudsakliga skillnaden gentemot den tidigare konstruktionen är att kylaren skruvas fast från moderkortets ovansida. Serien Dark Rock använder dock än så länge den äldre varianten.

Be Quiet Shadow Rock LP lanseras tillsammans med storebror Dark Rock TF i slutet av mars månad. Den rekommenderade prislappen är 40 euro inklusive tysk mervärdesskatt, något som kan översättas till cirka 450–500 kronor inklusive moms i svenska butiker.