I början av veckan lanserade Corsair ett gäng tangentbord med nya RGB-belysta mekaniska brytare från Cherry Corporation. Samtidigt introducerades det nya varumärket Corsair Gaming, som ska användas för företagets alla gamingprodukter, däribland tangentbord, möss och hörlurar. Den nya logotypen faller dock inte alla kunder i smaken.

På sociala nätverk är nu missnöjet såpass stort att det upprättats en protestlista för att få Corsair att byta tillbaka till den gamla logotypen, det vill säga det klassiska seglet. På bara lite mer än ett dygn har namninsamlingen fått in över 5 500 underskrifter.

– Den gamla logotypen såg uppstyrd och proffsig ut. Jag köper Corsairs [produkter] för dess eleganta och moderna utseende. Jag vill inte ha gaming-stylade prylar, om jag så skulle kan jag köpa från något annat märke. Den nya loggan är bara ful och ser ut som en "tramp stamp", uppger en av signaturerna på protestlistan.

Den nya logotypen kritiseras bland annat för att den ser ut att riktas mot tonåringar och liknar många andra gamingvarumärken. En annan återkommande åsikt är att den tribal-liknande figuren ser ut som en "tramp stamp" – en nedsättande benämning för en tatuering i ryggslutet.

Corsair har ännu inte gett en officiell kommentar till de upprörda kunderna.