Moderkortstillverkarna söker ständigt nya sätt att sticka ut ur mängden. Bland de senare trenderna märks avancerade inbyggda ljuddelar samt stöd för de senaste höghastighetslagring med SATA Express och M.2. Färgscheman är dock en av sakerna som tydligast skiljer tillverkarna från varandra.

Vid lanseringen av Haswell-E släppte komponentmakaren Asus moderkort med svartvitt färgschema, någonting konkurrenten MSI nu möter upp med. Här handlar det dock om en enskild modell för sockel LGA 1150, som med en avskalad design sägs vara framtagen i samarbete med kreativa moddare.

MSI Z97S SLI Krait Edition följer formfaktorn ATX och har två PCI Express 3.0 x16 för två stycken grafikkort i Nvidia SLI eller AMD Crossfire. Utöver dessa återfinns tre PCI Express x1 och två PCI för allehanda instickskort. I överkant märks sockeln, som flankeras av fyra DDR3-minnen med stöd för uppemot 3 300 MHz vid överklockning.

För lagringsenheter återfinns sex stycken SATA 6,0 Gbps, varav två kan användas för höghastighetsgränssnittet SATA Express i 10 Gbps. Detta ackompanjeras av en plats för SSD-enheter enligt formfaktorn M.2 (10 Gbps) med stöd för modeller enligt längdmåtten 60, 80 och 110 millimeter.

Andra finesser är bakpanelen med fyra USB 3.0, två USB 2.0, en VGA, Displayport, HDMI, PS/2, sex 3,5 mm-anslutningar och en Gigabit Ethernet. Därutöver märks i vanlig ordning stöd för MSI-exklusiva funktioner som OC Genie, Click BIOS samt tillhörande mjukvaror. Nämnvärt är även att moderkortet inte kommer med en ljuddel som är avskärmad och separat jordad från resten av kretskortet.

Säljstarten för MSI Z97S SLI Krait Edition äger rum idag, men det är ännu inte känt när modellen kan tänkas hitta ut i Sverige och till vilket pris.