Test

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

26

Snabbtest: Asus Geforce RTX 4060 Ti med M.2-plats för PCI Express 5.0-lagring

En ohelig allians mellan grafikkort och SSD-enhet tar plats i testlabbet, där Asus bestyckar sitt senaste Geforce RTX 4060 Ti-kort med en M.2-plats.

66

AMD Ryzen Threadripper 7970X och 7980X – galen flertrådad prestanda

Testlabbet tar sig an AMD:s återkomst till HEDT, där Ryzen Threadripper 7000 bjuder på kärnor, minneskanaler och PCI Express-banor i överflöd.

58

Cooler Master Qube 500 Flatpack – IKEA-inspirerat datorchassi

Enligt Cooler Master kommer framtidens chassin i platta paket, där testlabbet får besök av Qube 500 Flatpack – ett kompakt ATX-chassi som levereras i byggsats.

74

Thermalright Peerless Assassin 120 SE – bra och billigt i balans

Nästa anhalt för testlabbet är den ständigt efterfrågade processorkylaren Peerless Assassin från Thermalright, det är dags att syna lönnmördaren utan like.

66

Snabbtest: Ökad spelprestanda med inaktiverade säkerhetsfunktioner

Testlabbet tar en snabbtitt på hur mycket spelprestandan hos Intel och AMD:s processorflaggskepp påverkas av Windows inbyggda säkerhetsfunktion VBS.

145

Alan Wake II – fantastiskt vackert men krävande

Alan Wake II är här och systemkraven är minst sagt i hästväg. Testlabbet laddar upp riggarna med 22 grafikkort för att se hur det nya spelet presterar.

68

Test: Intel Core i7-14700K – fler kärnor för samma pengar

Testlabbet tar sig en titt på mellansyskonet i7-14700K i Intels Core 14000-serie, det bjuds på några fler kärnor och bra men förväntad prestanda.

316

Test: Intel Core i9-14900K och Core i5-14600K "Raptor Lake Refresh"

Högre klockfrekvenser till samma prislapp är ledorden när Intel Core 14000-serien tar plats i testlabbet, där dessa kan vara ett bra val om man redan sitter på sockel LGA 1700.

50

Test: Frame Generation för FSR 3 – flådigare flyt i Forspoken

Fler bildrutor per sekund via interpolering står på menyn när testlabbet tar sig an FSR 3.

38

Powercolor RX 7800 XT Hellhound – en helvetes bra kylare

Testlabbet lägger vantarna på Powercolors Radeon RX 7800 XT Hellhound och undersöker vad som erbjuds jämfört med referensmodellen.

120

Grafikprestanda i Counter-Strike 2

Counter-Strike 2 är här, där mer ögongodis ställer högre krav på hårdvaran. Testlabbet laddar upp med 33 grafikkort för ett prestandatest av spelet.

171

Bättre ray tracing-kvalitet i Cyberpunk 2077 med DLSS 3.5

Bättre bildkvalitet med ray tracing utlovas av Nvidia i version 3.5 av företagets uppskalningsteknik DLSS. Vi sätter tekniken på prov i Cyberpunk 2077!

57

Phanteks NV5 – ett utmärkt och estetiskt tilltalande chassi

Jonas sätter tänderna i Phanteks nya chassi NV5, vilket är en utmärkt modell med hög kvalitet och fokus på stora mängder härdat glas.

85

Hur viktig är radiatorstorleken på AIO-kylare?

Testlabbet undersöker hur mycket temperaturen och prestandan för processorn påverkas av tre olika stora radiatorer hos AIO-kylare.

79

Fdrive X 8 TB – blufflagring som förstör data

Hög överföringshastighet och imponerande lagringskapacitet på 8 TB för en femhundring. Låter det för bra för att vara sant? Det är det också.