#xiaomi

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

68

Xiaomi lanserar transparent OLED-TV

Xiaomi firar tioårsjubileum genom att lansera världens första genomskinliga massproducerade OLED-TV.

42

Xiaomi lanserar till slut Redmi Note 9-serien i Sverige

Efter viss fördröjning utökas Xiaomis telefonutbud i Sverige med två färska mellanklassare, som landar i butik mot slutet av juni.

61

Xiaomi samlar användardata i inkognitoläge

Telefonjättens webbläsare Mint spårar användare vid både privat- och offentlig surf, men nu adderas valfrihet i inkognitoläge.

24

Xiaomi Redmi Note 9-serien lanseras i Sverige

Xiaomis mellanklasstelefoner i Redmi Note 9-serien släpps i slutet av april, med väl tilltagen batterikapacitet.

29

Xiaomi Mi 10 och Mi 10 Pro fokuserar på kameran och 5G

Xiaomi lanserar en ny duo flaggskeppstelefoner. Denna gång hamnar kamerorna, större batteri och 5G i fokus.

59

Kinesiska telefonjättar förbereder konkurrent till Google Play Store

De kinesiska telefontillverkarna vill bryta beroendet till Googles Android-butik och satsar på en gemensam inhemsk lösning.

15

Xiaomi knoppar av Poco till eget företag

Varumärket tillhörande populära Pocophone F1 blir ett självständigt företag, med i nuläget en ensam produkt i sortimentet.

78

Xiaomi etablerar sig i Sverige med telefoner och smarta hemmet

Kinesiska Xiaomi etablerar sig officiellt i Sverige med en satsning på telefoner och en mängd produkter för smarta hemmet.

22

Xiaomi tillkännager Mi Mix 3 med 5G-stöd för 6 999 kronor

De exklusiva och ofta nischade telefonerna till höga priser får sällskap av mer prisvärda Xiaomi Mi Mix 3 5G, med 5G-modem samt systemkretsen Snapdragon 855 från Qualcomm.

55

IKEA ingår samarbete med Xiaomi kring produkter för smarta hemmet

Den svenska möbel- och heminredningsjätten IKEA inleder nu ett samarbete med kinesiska Xiaomi, som bland annat innebär att IKEA:s Trådfri kan styras via Xiaomis plattform.

97

Xiaomi lanserar officiellt i Sverige

Världens fjärde största telefontillverkare Xiaomi har under året lanserat sig självt i flera europeiska länder. Nu har turen kommit till Sverige, där fokus ligger på pressade priser.

28

Xiaomi lanserar mekaniskt tangentbord för under 400 kronor

Ytterligare en aktör ger sig in på tangentbordsmarknaden, då Xiaomi lanserar sitt första mekaniska tangentbord som bland annat särskiljer sig med en låg prislapp för segmentet.

55

Xiaomi äntrar den europeiska marknaden

Xiaomi är en av de största telefontillverkarna men har hittills haft liten närvaro utanför Kina. Nu expanderar företaget till Europa, där Spanien är första anhalten.

100

Xiaomi Mi Mix är smart telefon med rekordstor skärmyta

Elektronik- och telefontillverkaren Xiaomi lanserar nu sin senaste telefon i hemlandet Kina. Det handlar om en telefon med en 6,4-tumsskärm som tar upp över 90 procent av dess framsida.

20

Huawei och Xiaomi förbereder intåg på datormarknaden

De kinesiska telefonjättarna Huawei och Xiaomi rustar upp för att göra intåg på datormarknaden. Först ut väntas två hybridmodeller under 13 tum.