#tsmc

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

39

Playstation 5 får uppdaterad systemkrets

Den tredje revisionen av Sonys konsol visar sig inte bara ha nedbantat moderkort och kylarlösning. Även systemkretsen krymps till 6 nanometer.

45

Nvidia uppges hetsa produktion för att undgå Kina-embargo

Med en begränsad tidsram för att leverera påkostade AI-fokuserade grafikkretsar till Kina snurrar Nvidia igång hjulen hos TSMC.

555

Nvidia avtäcker Geforce RTX 4000 och arkitekturen "Ada Lovelace"

Geforce RTX 4090 och två varianter av RTX 4080 blir först ut med Nvidias färska arkitektur, där dubbel rastrerings- och fyrdubbel ray tracing-prestanda står på menyn.

23

AMD ger smakprov av RDNA 3

Efter en rafflande Ryzen 7000-presentation gläntar AMD på dörren till Radeon RX 7000-serien, genom att visa bild och spel.

180

AMD avtäcker Ryzen 7000 "Raphael" med arkitekturen Zen 4 och sockel AM5

Den nya processorfamiljen Ryzen 7000 "Raphael" blir AMD:s första på 5 nanometer, vilket sällskapas av en ny sockel, nya finesser och integrerad grafik.

43

Nvidia: "Marknaden i balans till årsskiftet"

VD Jensen Huang berättar mer om hur Nvidia agerar för att tackla överlager och övergången till en ny generations grafikkort.

2

Nvidia djupdyker i "Grace" och "Hopper" under nästa vecka

Hårdvarutillställningen Hot Chips går av stapeln på måndag nästa vecka, och Nvidia lovar att berätta mer om bolagets första serverprocessor och färska grafikarkitektur.

17

Intel Arc A380 billigare än Radeon RX 6400

Om mindre än en vecka finns Intel Arc A380 att köpa i Nordamerika, med en prislapp som stannar en bit under den jämförbara rivalen från AMD.

72

Förpackning och priser för AMD Ryzen 7000 hittar ut på webben

Ryzen 7000-serien väntar runt hörnet. Nu tar Videocardz del av uppgifter som kan vara seriens förpackning och ungefärliga pris.

14

Intel släpper Arc Pro för professionella användare

Arbetsstationer utan höga krav på beräkningskraft kan framöver bestyckas med Intels Arc-familj, där hårdvaruaccelererade funktioner lyfts som trumfkort.

25

Ryzen Threadripper Pro 5000 blir tillgänglig för konsumenter

AMD håller fast vid att den tidigare entusiastplattformen är för professionella användare. Nu blir de tre mest kraftfulla modellerna tillgängliga för den som behöver och har råd.

71

Turbofrekvens om 5,7 GHz när möjliga AMD Ryzen 7000-specifikationer skymtas

Efter relativ tystnad från rykteskvarnen gällande de kommande Ryzen 7000-processorerna letar utförliga specifikationer sig ut på webben.

22

Intel Arc "Alchemist" pytsas ut under augusti och september

Igor's Lab skriver att Intels mer kraftfulla grafikkort på sin höjd är ett par månader bort, men att företaget eventuellt vill tona ned lanseringarna.

58

Intel Arc A750 besegrar Geforce RTX 3060

Inför bred lansering av Arc-familjen tar Intel till orda och visar vad mellanklassmodellen Arc A750 mäktar med när drivrutiner och spelen funkar som bäst.

18

Gamers Nexus sätter tänderna i Kina-exklusiva Intel Arc A380

Intel Arc A380 är inte något fartmonster, men skakig prestanda är Gamers Nexus främsta argument för att undvika instegsmodellen i dagsläget.