#telia

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

14

SweClockers frågar Telia om 5G-lansering i Sverige under 2020

Likt dess konkurrenter väntar Telia tålmodigt på auktionen för 5G-frekvenser, vilket i dagsläget saknar konkret tidsplan.

84

Telias TV4-förvärv får grönt ljus av EU – mot regeringens vilja

EU godkänner Telias förvärv av Bonnier Broadcasting där TV4 ingår, något svenska regeringen av mediepolitiska skäl starkt motsätter sig.

86

Elektronikbranschen efterfrågar ändring av lagstiftning efter domen mot Telia

Efter domen mot Telia efterfrågar nu Elektronikbranschen återigen en modernisering av lagstiftningen, som de anser är föråldrad och innebär orimliga kostnader för konsumenter.

176

Telia förlorar mot Copyswede – tvingas betala 107 miljoner kronor

Tingsrätten går på Copyswedes linje och dömer Telia till att betala 107 miljoner kronor i privatkopieringsersättning. Det avser Iphone-enheter som sålts i Sverige mellan år 2009 och 2016.

49

Telia överklagar dom om att blockera fildelningssajter

Telia meddelar nu att de inte är nöjda med domstolens dom att operatören ska tvingas till att blockera fildelningssajter, och kommer därför att överklaga till högre instans.

311

Telia tvingas blockera fildelningssajter

Efter filmindustrins stämning mot Telia dömer Patent- och marknadsdomstolen Sveriges största leverantör av bredband att blockera The Pirate Bay, Dreamfilm, Nyafilmer och Fmovies.

207

Telia döms till att upphöra med fri surf-kampanj – inte förenlig med EU-regler

Förvaltningsrätten går på Post- och telestyrelsens linje och dömer Telia till att upphöra med sin fri surf-kampanj. Anledningen är att den strider mot nätneutraliteten.

46

TV4-affären: Oppositionen öppnar för att stycka upp Telia

Tidigt fredagen den 20 juli blev det klart att Telia går vidare med förvärvet av bland annat TV4. Regeringen riktade då kritik mot agerandet, och nu föreslår oppositionen en uppstyckning.

59

Telias TV4-förvärv kan stoppas av staten

Tidigare idag meddelade Telia att bolaget förvärvat bland annat TV4. Regeringen reagerade snabbt på köpet med en inte helt positiv inställning, och kan nu agera för att stoppa affären.

62

Telia köper TV4 och C More för 9,2 miljarder

Telia Company förvärvar nu Bonnier Broadcasting, där TV4, C More och finländska MTV ingår. Köpet innebär indirekt att staten får mer inflytande över Sveriges två största TV-kanaler.

94

Telia stäms av filmindustrin med syfte att framtvinga blockering av piratsajter

I syfte att blockera populära piratsajter stämmer en lång rad tunga namn inom filmindustrin Telia, som genom ett interimistiskt beslut kan komma att tvingas blockera innan domen fallit.

36

Telia och Telenor vinner i dansk domstol – behöver inte lämna ut kunduppgifter

En dansk domstol fastställer att operatörer inte behöver lämna ut kunduppgifter. Detta då de anser att personlig integritet är viktigare än kommersiella intressen.

22

Tre utreds av Post- och telestyrelsen för brott mot nätneutraliteten

Post- och telestyrelsen har påbörjat en utredning av operatören Tre, då de tar ut extra avgifter för att exempelvis mejl och surf ska fungera med vissa telefoner.

182

USA slopar lag om nätneutralitet

Efter livlig debatt slopar Federal Communications Commission i USA den endast två år gamla lagen om nätneutralitet, vilket öppnar för internetleverantörer att åter begränsa och blockera innehåll.

55

Svenska operatörer utreds av EU för konkurrensbrott

Fyra svenska mobiloperatörer utreds av EU-kommissionen för kartellbildning och missbrukande av sin ställning på marknaden, något som ska ha missgynnat deras konkurrenter.