#tele2

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

29

Tele2 utsatt för samma intrång som Telenor – kunduppgifter på vift

Efter avslöjandet att kundinformation stulits från operatören Telenor framgår att Tele2 utsatts för samma angrepp. Tecken tyder på att botar använts för att utvinna informationen.

35

Tele2 frias från att lämna ut uppgifter om misstänkta fildelare

Efter överklagan frias nu Tele2 från att lämna ut namn och adress för ett flertal IP-adresser. Detta då mjukvaran som använts för att hitta IP-adresserna anses vara otillförlitlig.

84

Regeringen kringgår EU-domstolen – vill tvinga operatörer att lagra kunddata

Trots underkännande från EU-domstolen vill regeringen fortsätta med generell datalagring. Detta då de anser att det är ett effektivt redskap för att bekämpa grova brott och terrorism.

60

Tele2 förvärvar Comhem

Mobiloperatören Tele2 och bredbandsoperatören Comhem meddelar nu att de två bolagen går samman, något som gör Tele2 till en stark konkurrent till Telia på flera områden.

55

Svenska operatörer utreds av EU för konkurrensbrott

Fyra svenska mobiloperatörer utreds av EU-kommissionen för kartellbildning och missbrukande av sin ställning på marknaden, något som ska ha missgynnat deras konkurrenter.

217

Tele2 släpper Unlimited – abonnemang för obegränsad surf

Efter att Telenor för fyra år sedan slopade sitt populära abonnemang Fastpris med obegränsad surfpott släpper Tele2 den andliga uppföljaren – Unlimited.

95

Tele2 döms till att lämna ut information om fildelare

En dom i Patent- och marknadsdomstolen fastställer att Tele2 ska lämna ut namn och adress bakom ett stort antal svenska IP-adresser. Om de vägrar riskerar de vite på upp till 200 000 kronor.

64

Kammarrätten går på EU-domstolens linje – underkänner svensk datalagring

Med hänvisning till EU-domstolens beslut bifaller Kammarrätten i Stockholm Tele2:s överklagan och underkänner svenska bestämmelser om datalagring.

132

Svenska operatörers datalagring bryter mot EU:s lagar

En dom från EU-domstolen fastslår nu att den generella datalagringen i Sverige är olaglig och operatörer kan enligt dem inte tvingas till att lagra information om sina kunder.