#sunny-cove

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

17

Intels arkitektur Willow Cove ökar mängden cacheminne för första gången sedan 2008

Ett år efter Sunny Cove anländer Intels nästa arkitektur Willow Cove, som för första gången sedan 2008 års Nehalem ökar mängden L3-cacheminne per kärna.

14

Razer lanserar slimmade Blade Stealth med Intel "Ice Lake" och Geforce GTX 1650

Inom kort lanserar Razer en av de första bärbara datorerna enligt Intels ultraportabla koncept Project Athena. Trots fokus på lång drifttid utlovas god spelprestanda med ett dedikerat grafikkort.

8

Intel presenterar varumärke för Project Athena-datorer

Med Project Athena ämnar Intel höja standarden för bärbara datorer med längre batteritid och snabba anslutningar. Ett klistermärke ska förtydliga vilka modeller som uppfyller kraven.

35

Intel lanserar "Ice Lake" med arkitekturen Sunny Cove för bärbara datorer

Nu sjösätter Intel arkitekturen Sunny Cove genom "Ice Lake" tillverkad på 10 nanometer, som kombinerar kompetent grafikdel med snabba anslutningar för att ge tunna bärbara datorer ett lyft.

38

Intel håller schemat kring Ice Lake för bärbara datorer – i butik till julhandeln

Bärbara datorer blir de första att på bred front uppdateras med Intels processorer tillverkade på 10 nanometer. Enligt plan är dessa redo för lansering under årets fjärde kvartal.

10

Intel "Project Athena" för nästa generations bärbara datorer får specifikationer

Intels plattformskoncept för den bärbara datorns framtid innehåller bland annat 9 till 16 timmars batteritid vid normalbelastning, vilket ackompanjeras av omedelbart uppvaknande från viloläge.

16

Intel Sapphire Rapids ger stöd för DDR5 och PCI Express 5.0 år 2021

Med Epyc "Rome" tar AMD klivet upp till 64 kärnor på serversidan. Samtidigt arbetar Intel på flera nyheter de närmsta åren, där de redan år 2021 tar klivet över till DDR5 och PCI Express 5.0.

19

Intel avslöjar tillverkningstekniska planer – 7 nanometer redo till år 2021

För första gången på flera år talar Intel öppet om sina planer på tillverkningssidan. Problembarnet 10 nanometer får om redan två år sällskap av 7 nanometer – med Xe-grafikkort för datacenter.

103

Intels processorer på 10 nanometer för stationära datorer först efter år 2021

Den som väntar på prestandaprocessorer från Intel på 10 nanometer ser ut att få vänta några år till. Enligt läckta produktplaner gäller 14 nanometer för stationärt bruk genom hela 2021.

8

Intels framtida integrerade grafikkretsar listas i drivrutin – 17 modeller med Gen11

Innan dedikerade grafikkort i Xe-familjen ämnar Intel öka prestandan för integrerade grafikkretsar. I en drivrutin syns nu namnen och antal beräkningsenheter för ett flertal varianter.

29

Intel förhandsvisar systemkretsen Lakefield med Sunny Cove och inbyggt primärminne

Mot slutet av året tar Intel upp kampen mot ARM med Lakefield, som använder tekniken "Foveros" för att integrera processor, grafik och primärminne på en liten strömsnål processor.

41

De stora processornyheterna från CES 2019

Efter att dammet från CES lagt sig sammanfattar SweClockers påde största processornyheterna från mässan, som AMD:s Ryzen 3000-serie och Intel Ice Lake för bärbara.

16

Intel Ice Lake för bärbara i produktion – ger över 25 timmars batteritid

Processorjätten Intel meddelar att de gått in i produktion på 10 nanometer med Ice Lake-U för bärbara datorer. Löften om högre prestanda flankeras av utfästelser om batteritid på ett dygn.

35

Intels nästa arkitektur heter Sunny Cove – ingår i processorfamiljen Ice Lake

Efter åratal av stiltje berättar Intel om framtida arkitekturer. Efter Skylake kommer Sunny Cove, som tillverkas på 10 nanometer och får högre enkeltrådad prestanda.

28

Intel storsatsar på integrerad grafik med Ice Lake – ger stöd för "Freesync"

År 2019 lanserar Intel processorfamiljen Ice Lake, som blir full av arkitekturnyheter. På grafiksidan handlar det om Gen11, som tar ett stort kliv upp och lägger till stöd för Adaptive Sync.