#steam-vr

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

9

Valve introducerar stöd för SteamVR i Linux

Valve har tidigare talat om planer på att introducera stöd för fler operativsystem i SteamVR. Nu tar de första steget i denna process och lägger till stöd för Linux.

16

Valve: "Fler Steam VR-headset på ingång"

Under en frågestund på Reddit framgår att flera aktörer arbetar på alternativa VR-headset för Valves plattform Steam VR, något som kan komma att sänka tröskeln för virtuell verklighet.

19

Valve visar prototyp av ny spelkontroller för HTC Vive

Under Valves utvecklarkonferens Steam Dev Days visas en ny prototyp av deras VR-spelkontroller, som bland annat ska vara mer precis och göra det mer naturligt att kasta virtuella objekt.

17

Valve öppnar upp SteamVR-tracking för tredjepartstillverkare

Systemet som gör det möjligt för HTC Vive att spåra användaren i det virtuella rummet blir licensfritt och görs tillgängligt för tredjepartstillverkare.

204

Valve gör prestandatest för Steam VR

Virtuell verklighet ställer skyhöga systemkrav. Nu släpper Valve ett prestandatest som snabbt ger besked om din dator har vad som krävs.

7

Steam VR får stöd för spelmotorn Unity

I konkurrensen om VR-kunderna blir bra innehåll avgörande. Att Steam VR-plattformen nu får stöd för välanvända spelmotorn Unity öppnar upp fler möjligheter till bra innehåll.