#socialdemokraterna

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

255

Regeringen föreslår hemlig dataavläsning, mer kameraövervakning och biometri i pass

Under en pressträff berättar statsminister Stefan Löfven om tre förslag från regeringen, som vill ge större möjligheter till hemlig dataavläsning och att Sverige ska verka för utvidgad kontroll av biometri i europeiska pass.

341

Moderaterna vill ge större möjligheter till dataavläsning för att bekämpa terrorism

Moderaterna vill att regeringen går från ord till handling och snarast lämnar förslag till riksdagen om större möjligheter till dataavlyssning, någonting partiet är berett att bistå driva igenom.

125

Regeringen vill ha in programmering på schemat i grundskolan

För att Sverige som it-nation ska hänga med i den globala utvecklingen får Skolverket i uppdrag av regeringen att ta fram en nationell it-strategi, för att bland annat införa programmering i kurs- och läroplanerna för grundskolan.

670

Riksdagen röstade ja till datalagringsdirektivet

Alliansregeringen i samarbete med Socialdemokraterna röstade ja till EU:s datalagringsdirektiv, vilket innebär att trafikuppgifter ska lagras i minst sex månader.