#snapdragon

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

52

Xiaomi kamerasatsar med flaggskeppstelefon

Entumssensor och en linsformad glaspuckel på baksidan är några av särdragen hos Xiaomis nykomling, som är först ut med systemkretsen Snapdragon 8+ Gen 1.

45

Microsoft "Project Volterra" är stationär ARM-baserad minidator

Den utvecklingsfokuserade datorns yttre påminner om Mac Mini och är Microsofts första stationära alternativ med ARM-baserad systemkrets.

7

Qualcomm sätter plus i kanten på Snapdragon 8 Gen 1

Snapdragon 8+ Gen 1 har presenterats och erbjuder nyheter som snabbare processor, bättre spelprestanda och längre batteritider.

51

Lenovo Thinkpad X13s – fläktlös ARM-debut med lång batteritid

Thinkpad-serien blir första anhalt för Qualcomms nya Snapdragon 8cx Gen 3-systemkrets, som ska höja prestandan och ge batteritid om 28 timmar.

17

Qualcomm utmanar x86 och M1 under 2023

I en intervju med Anandtech berättar Qualcomm mer om processorerna som är produkten av deras Nuvia-uppköp.

31

Samsung Exynos 2200 med RDNA 2-grafik snabbare än Qualcomms flaggskepp

Hos Geekbench framgår att grafikprestandan hos Samsungs systemkrets i Galaxy S22 utpresterar Snapdragon 8 Gen 1 med upp till 50 procent.

19

Samsung: "Inga problem med Exynos 2200 – lanseras med Galaxy S22"

Elektronikjätten slår hål på ryktena om att systemkretsen Exynos 2200 med RDNA 2-grafik signerad AMD är försenad.

22

Qualcomm avtäcker spelsatsning i samarbete med Razer

Snapdragon går samman med Razer och tar fram både plattform och en Android-baserad spelkonsol som utmanar Nintendo Switch och Steam Deck.

15

Qualcomm avtäcker Snapdragon 8 Gen 1 för nästa generations telefoner

Med prestandaförbättringar på alla fronter och nytt namnschema är Qualcomm redo att med Snapdragon 8 Gen 1 inta telefoner i toppsegmentet.

10

Qualcomm Snapdragon får enklare namn

Svåra sifferkombinationer och suffix får stå tillbaka när Qualcomm förenklar namngivningen av sina Snapdragon-processorer.

15

Qualcomm integrerar Snapdragon i egen flaggskeppstelefon

Med hjälp av Asus presenterar Qualcomm en dyr telefon under egen flagg, som föga förvånande har systemkretsfamiljen Snapdragon under skalet och i produktnamnet.

71

Kameratillverkaren Leica gör telefon med jättesensor

Telefonjättarna skruvar ständigt upp nivån på kamerorna, men nu brädar välrenommerade Leica motståndet när det gäller storlek på kamerasensorn.

38

Qualcomm har svårt att möta efterfrågan – telefonbrist att vänta

Pandemins effekter slår brett över elektronikbranschen. Nu dras tumskruvarna åt för telefoner, där brist står för dörren.

98

Samsung Galaxy S21 i Europa ger sämre batteritid än USA-modeller

Tidiga farhågor besannas när Galaxy S21 Ultra med Samsung egen systemkrets Exynos 2100 och Qualcomms Snapdragon 888 batteritestas.

44

Qualcomm Snapdragon SC8280 är processor med hög prestanda för datorer

Jätten i full gång att testa en prestandaorienterad ARM-processor med LPDDR5-minne för bärbara datorer.