#rtx

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

46

Geforce RTX 4070 kapar effektuttag och pris

Videocardz lägger beslag på fler detaljer om Nvidias nästa grafikkort, där riktpris och specificerat effektuttag pekar nedåt.

89

Quiz: Har du stenkoll på referenskylare?

Vet du vilken referenskylare som hör till vilken produkt? Testa kunskaperna i veckans quiz om kylare från AMD, Intel och Nvidia!

47

Nvidia rensar inför fler Geforce RTX 4000 Founder's Edition

Geforce RTX 3000-serien Founder's Edition lämnar nu Nvidias webbutik världen över, där RTX 4070 kan ta över de tomma lagerhyllorna om en månad.

46

Nvidia håller låda i mars – lucka för Geforce RTX 4070

Om en dryg månad ska VD Jensen Huang gästa GTC och berätta om hårdvara och AI, men det är inte omöjligt att även Geforce RTX 4070 avtäcks i samma veva.

33

Nvidias referenskort i Geforce RTX 3000-serien reas ut

Den sällsynta referensmodellen säljs till extrapris hos amerikanska Bestbuy, vilket indikerar början på slutet för "Ampere".

22

Högre videokvalitet med Nvidia RTX anländer i Chrome

Webbläsaren Chrome blir först ut med stöd för RTX Video Super Resolution, som tar tekniken från DLSS till strömmande videomaterial.

44

Nvidia "Ada Lovelace" intar arbetsdatorer för 87 000 kronor per grafikkort

Med 48 GB GDDR6-minne och en grafikkrets något vassare än hos Geforce RTX 4090 tar nu Nvidia den färska arkitekturen till proffsanvändare med stora plånböcker.

38

Asus: "Geforce RTX 4000 med tunna blower-kylare på ingång"

Högpresterande grafikkort med lägre profil är något Asus menar att Mini ITX-entusiasterna skriker efter, varför breda men tunna blower-modeller ska vara på ingång.

63

MSI kastar känga mot Geforce RTX 4080-prissättningen

En välfylld plånbok krävs av den som vill ha ett purfärskt grafikkort, men MSI upplyser nu om att situationen är mindre dålig när RTX 4070 Ti finns att köpa.

30

Nvidia lovar skarpare video med AI-uppskalning

Nästa månad sjösätter Nvidia en AI-baserad uppskalningsfunktion, som ska bevara detaljer och ta bort oönskade effekter av komprimerad video.

SweClockers på CES 2023 i samarbete med Elgiganten
42

Noctua och Asus dukar fram påkostad Geforce RTX 4080-modell

Kylare modell jättestor står på menyn när SweClockers kikar närmare på en kandidat som möjligtvis kan bli årets bruna produkt.

13

Nvidia tar Geforce RTX 4000 till bärbara datorer

Stora prestandaskillnader under samma modellnamn står ännu en gång på menyn när bärbara datorer får ett grafiklyft i februari.

14

Geforce RTX 4070 Ti skymtas i 3DMark-tester

Mycket tyder på att Nvidias omdöpta grafikkort är på ingång. Nu styrks det ytterligare av ett gäng testresultat från 3DMark.

124

Nvidia: "Runt 50 12VHPWR-incidenter totalt – glappkontakt orsaken"

Grafikkortsjätten följer upp med officiellt uttalande, som slår fast att 12VHPWR-härdsmälta är ovanligt men lätt att undvika med noggrann montering.

103

Läckta resultat: Geforce RTX 4080 15 procent snabbare än RTX 3090 Ti

Geforce RTX 4080 har skickats ut till hårdvarumedier för att utsättas för test och läckta resultat pekar på en prestandahöjning på 15 procent jämfört med RTX 3090 Ti.