#raven-ridge

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

32

MSI ger moderkort med sockel AM4 stöd för AMD "Raven Ridge"

Den 12 februari är det dags för AMD att sjösätta Raven Ridge som kombinerar arkitekturerna Zen och Vega på en bit kisel. Nu släpper MSI nya BIOS/UEFI med stöd för processorfamiljen.

85

AMD Ryzen med Vega-grafik prestandatestas – bättre än Geforce GT 1030

Inom kort lanserar AMD "Raven Ridge" för stationära datorer, där arkitekturerna Zen och Vega samsas på samma kisel. Nu hittar tester på grafikprestandan ut på webben.

31

AMD prissänker Ryzen inför nästa generation

Redan innan elektronikmässan CES 2018 går igång på riktigt passar AMD på att presentera nya priser för majoriteten av nuvarande Ryzen-modeller.

19

AMD Ryzen med integrerad Vega-grafik för stationära lanseras 12 februari

Innan Ryzen 2 anländer efterlängtade processorer med integrerad grafik från AMD. Det handlar om Raven Ridge som kombinerar fyra kärnor Zen med 704 streamprocessorer ur generationen Vega.

78

AMD "Pinnacle Ridge" Ryzen lanseras i mars 2018

Enligt nya uppgifter sker lanseringen av AMD "Pinnacle Ridge" Ryzen i mars 2018. Detta går även i linje med tidigare rapporter, som talat för en lansering under årets första kvartal.

16

AMD Ryzen 3 2300U och Ryzen för bärbara speldatorer hittar ut på webben

Nästa år blir det en bredare satsning på bärbara datorer från AMD, som utöver Raven Ridge arbetar på en hitintills okänd krets med integrerad grafik som kan mäta sig med dedikerade lösningar.

75

AMD "Pinnacle Ridge" Ryzen lanseras första kvartalet 2018

Läckta produktplaner från AMD röjer lanseringen av nästa generations Ryzen för stationära datorer och talar även om en nära förestående lansering av Ryzen Mobile för lägre prissatta datorer.

38

Asus ger moderkort med sockel AMD AM4 stöd för "nya kommande processorer"

Som en blixt från klar himmel ger Asus samtliga AM4-moderkort med styrkretsarna B350 och X370 stöd för framtida AMD-processorer.

15

HP Envy X360 med AMD Ryzen 5 2500U och Radeon Vega-grafik listas

Utrullningen av AMD Ryzen avrundas med bärbara datorer, där en av de första modellerna med Ryzen Mobile hittat ut på webben och avslöjar specifikationerna för Ryzen 5 2500U.

34

Bärbara datorer med AMD Ryzen Mobile lanseras till december 2017

Efter att ha introducerat arkitekturen Zen för stationära datorer och servrar riktar AMD blicken mot bärbara datorer med Raven Ridge, som enligt SweClockers källor är nära förestående.

77

AMD Zen 2 till processorfamiljen "Matisse" – lanseras år 2019

Processormakaren AMD har två uppföljare till första generationens Ryzen planerade till år 2019. År 2018 släpps kodnamn Pinnacle Ridge, som efterträds av Matisse med arkitekturen Zen 2.

34

AMD Raven Ridge med Vega-grafik hittar ut på webben

Inför lanseringen av Zen i bärbart utförande hittar detaljer för två modeller ut på webben, där toppmodellen bjuder på 704 streamprocessorer ur generationen Vega.

39

AMD "Raven Ridge" för bärbara i första test

Efter den sjunde och sista generationen av APU:er baserade på arkitekturen Bulldozer är det dags för Zen att ta vid. Vad som sägs vara ett första prestandatest har nu letat sig ut på internet.

13

AMD Ryzen Mobile med Zen och Vega för bärbara datorer lanseras i slutet av 2017

Under AMD:s Financial Analyst Day 2017 utlovas högre prestanda och lägre strömförbrukning för Raven Ridge, som till slutet av året introduceras som Ryzen Mobile för bärbara datorer.

33

AMD "Raven Ridge" med Zen och integrerad Vega-grafik i prestandatest

Mot slutet av året lanseras arkitekturen Zen i bärbart utförande med Raven Ridge, där ytterligare detaljer om specifikationer och klockfrekvenser nu avslöjas i databasen för Sisoft Sandra.